Toggle Nav
Sis. ALV:n
Lataa...

RUOKINTAVINKIT

RUOKINTAVINKIT
  1. Hevosen ruokinnan perusteet - karkearehu ja mahahaava

    Hevosen ruokinta voi olla samaan aikaan hyvin yksinkertaista, mutta toisinaan myös varsin monimutkaista. Perinteisesti hevosen ruokinta on koostunut heinästä, kaurasta ja kivennäisestä. Nykyään tarjolla on myös lukuisia rehuvalmisteita aina täysrehuista yksittäisiin vitamiinilisiin.

    Lue lisää...
  2. Miksi valita Norra-rehu?

    Rehujen valinta voi joskus olla vaikeaa. Norra-rehut ovat juuri sitä, mitä olet etsinytkin.

    Lue lisää...
  3. Hevosen valkuaistarve sisäruokintakaudella

    Kesän vaikutukset näkyvät sisäruokintakauden karkearehujen laadussa. Paikoitellen saatiin runsaasti hyvälaatuista heinää, mutta joillain alueilla sato jäi tavanomaista pienemmäksi ja myös laatu saattaa poiketa normaalista. Riittävä ravintoaineiden saanti onkin turvattava kullekin hevoselle sopivalla väkirehuruokinnalla ja kivennäislisillä.

    Lue lisää...
  4. Varsan vieroitus ja ruokinta

    Varsan ja kasvavan nuoren hevosen tarpeet ruokinnan suhteen poikkeavat jossain määrin aikuisista hevosista niiden kasvattaessa sekä lihaskudosta että luustoaan. Kasvun kannalta tärkeää on varmistaa riittävä energian ja valkuaisen saanti sekä tasapainoinen ja monipuolinen kivennäisruokinta ja vitamiinit.

    Lue lisää...
  5. 5 vinkkiä hevosen tai ponin laihduttamiseen

    Lihavuus ja siitä aiheutuvat sairaudet ovat yhä yleisempi ongelma hevosilla ja poneilla. Ota talteen vinkkimme hevosen laihduttamiseen.

    Lue lisää...
  6. Mutta miten kävi Hertan?

    Hertta-ponin laihdutus on sujunut vaihtelevasti. Laihdutushaaste on nyt päättynyt ja on aika tarkastella lopputuloksia. Kuinka Hertan kävi?

    Lue lisää...
  7. Ponin tasapainoinen ruokinta

    Tasapainoisen terveyttä ja hyvinvointia tukevan ruokinnan tavoitteena on tarjota poneille kaikki tarvittavat ravintoaineet, mutta samalla välttää turhaa yliruokintaa.

    Lue lisää...
  8. Pullukasta bodariksi - projektina Balladi

    On aika tarkastella Balladin laihiksen tuloksia! Kuinka kävikään suomehevospullukallemme - floppi vai menestys?

    Lue lisää...
  9. Hertan aktiivinen heinäkuu

    Hertan heinäkuu on täyttynyt työstä ja huvista. Hertta on ollut paitsi valjakkoajokursseilla, myös huovutuksessa vetojuhtana.

    Lue lisää...
  10. Herkkusuu Hertta

    Hertta-poni pääsi aloittamaan suunnitelman mukaisen ruokavalion vasta touko-kesäkuun vaihteessa. Ruokinnan haasteena oli varsinaiseksi sokeripommiksi paljastunut heinä, mikä vaihdettiinkin nopeasti toiseen.

    Lue lisää...
  11. Balladi rantakuntoon – omenavartalon ongelmat

    Kesäkuun vaihtuessa heinäkuuksi oli hyvä aika tarkistaa Balladin viimeisimmät kuulumiset. Balladi odotteli tallin pihalla tyytyväisenä karva auringossa kiiltäen. Ja kilot tiukasti mukana kyydissä.

    Lue lisää...
  12. Uusi ruokavalio tuo jo tulosta

    Balladi on siirtynyt nyt kokonaisuudessaan uuteen ruokavalioon totutusvaiheen jälkeen. Norra-rehut maittavat ja tuloksiakin alkaa tulla. 

    Lue lisää...