Toggle Nav
Sis. ALV:n

Ylä- ja alamäkiä, hoikkaa ja pulleaa

Tuotenumero
Ylä- ja alamäkiä, hoikkaa ja pulleaa

Ylä- ja alamäkiä, hoikkaa ja pulleaa

Saammeko esitellä, toinen ihanista pullukoistamme, Balladi!

Kun Minna Heikkinen tapasi Balladin ensimmäisen kerran kesällä joitakin vuosia sitten, oli se rakkautta ensi silmäyksellä. Siitä alkoi yhteinen matka, jota on kestänyt pian kuusi vuotta. Balladi eli koko nimeltään Anisian Balladi on nyt kymmenen vuotiaaksi kääntynyt suomenhevostamma. 

- Näiden vuosien aikana matkallamme on ollut ylä- ja alamäkiä, iloa ja huolenaiheita, naurua ja itkua, mutta niin kuin monien matkalla tutuksi tulleiden heppaystävien tapaan voin sanoa; päivääkään en vaihtaisi pois! kertoo Minna, hevosen omistaja.

Balladi toimii lähinnä kouluratsuna. Pienet esteet ja maastoilu ovat tuoneet sopivaa vaihtelua tekemiseen. Matkalla on kertynyt treenitaukoja johtuen mm. niveltulehduksista ja jännevammoista, jolloin liikunta on ollut käyntipainotteista. Pikkuhiljaa ratsukko on kuitenkin päässyt taas palaamaan säännölliseen liikuntaan.

Balladi on ollut aikaisempina vuosina solakammassakin kunnossa.

- Olemme ottaneet ohjelmaan myös käynnit vesikävelymatolla, mikä vaikuttaa olevan todella hyvä menetelmä kunnon ja lihaksiston vahvistamiseen rasittamatta kuitenkaan liikaa, kertoo Minna.

Balladin ruokinta on pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisena ja väkirehuna on pyöristyneelle tammalle syötetty lähinnä kauraa. Vaikka väkirehuannoksia on säännöstelty suhteessa liikunnan määrään, hyvänä rehunkäyttäjänä Balladille kertyy herkästi liika kiloja. Tavoitteena Minnalla on nyt Balladin sairastelujen selättämisen jälkeen lisätä sen monipuolista liikuntaa yleiskuntoa kohottaen ja lihaskuntoa vahvistaen, kuitenkin samalla huomioiden hevosen lihavuus ja energiansaanti.

- Näiden yhteensovittamiseen saamme nyt onneksi neuvoja hevosten ruokinta-asiantuntija Katri Virtaselta päästyämme mukaan Norran Pullukkaponi-kampanjaan. Odotan innokkaasti kampanjan edistymistä, iloitsee Minna.

Hienoa, että Balladi ja Minna rohkenivat mukaan Poni, onko sinusta tullut pullukka -haasteeseemme! Ensi viikolla käydään tutustumassa pullukoihin paikan päällä ja kartoitetaan niiden nykyistä ruokintaa.