Toggle Nav
Sis. ALV:n

Hertta treenaa

Tuotenumero
Hertta treenaa

Hertta treenaa

Hertta-ponia on valmisteltu kilpaponiksi viimeiset kahdeksan vuotta. Kun Jutta osti ponin se oli 3-vuotias ja osasi vain ajo-opetuksen alkeet. Niidenkin opettelusta oli jo vierähtänyt aikaa, joten liikkeelle lähdettiin puhtaalta pöydältä. Jutan mukaan hän on saanut pilata ponin mieleisekseen.

Raviura meriitteineen on saavutettu ja takana on yksi varsominenkin. Nykyisin Hertta tutustuu valjakkoajon saloihin. Hertta on treenannut sinkkuvaljakossa, mutta se harjoittelee myös parivaljakossa tallikaverinsa Justiinan parina. Kilpakunto on raviuran aikana saavutettu ja työmoraalia rakennettu. Ponilla on kuntoa, voimaa ja se jaksaa tehdä töitä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Näin ollen valmennuksessa keskitytään pääasiassa koulukiemuroihin.

Kotona Hertalla ei ole valjakkoajoon sopivia puitteita, joten treenit keskittyvät kunnon ylläpitämiseen. Liikutusta on kevenetty sitten ravikilpakausien, mutta se ei vaikuttaisi Jutan mukaan olevan syynä ponin kasvaneeseen lihavuuteen.

Hertta lenkkeilee kolme kertaa viikossa, pääsääntöisesti joka toinen päivä. Liikutusten välissä on korkeintaan kaksi palautumispäivää. Lenkit kerrallaan ovat noin 6-7 km ja liikutus on aina intervallityyppistä etenkin ajotreenikerroilla.

Hertan treenit ovat vaihtelevia, jotta mielenkiinto työskentelyyn säilyy. Ajoponille ratsastus on mainio lisä sen viikko-ohjelmassa ja Hertta lähteekin lenkille kerran viikossa "viuhtissa" peräponina kaverin ajolenkkivuorolla. Talvella säiden suosiessa Hertta on vetänyt kärryjen sijaan rekeä.

Jokaisen lenkin jälkeen Hertta on hikinen, mutta energiaa piisaa lenkin jälkeenkin. Hertta pääsee lenkitysten jälkeen yleensä ulos hyvin loimitettuna palautumaan päivän lenkistä. Sen shettisturkki kuivuu ulkona villaloimikerrosten ja fleecevuorisen ulkoloimen alla paremmin kuin tallissa.

Treenin jälkeen Hertta saa lämmintä melassivettä elektrolyyteillä ja suolalla maustettuna, sekä nökäreen heinää purtavakseen. Vettä Hertalle on aina tarjolla vapaasti, niin ulkona kuin tallissakin. Talvella se saa aina lämmintä vettä.

Heinäanalyysit valmistuvat näinä päivinä ja pian on Hertalla edessään uusi ruokavalio.