Toggle Nav
Sis. ALV:n

Minäkö muka pullukka?

Tuotenumero
Minäkö muka pullukka?

Minäkö muka pullukka?

Poni, onko sinusta tullut pullukka? -kampanjan ponit on nyt valittu! Ensiesittelyssä toinen kahdesta ihanasta pullukastamme.

Ceana Stone, kutsumanimeltään Hertta on 11-vuotias shetlanninponitamma Viinijärveltä. Hertta on sitkeä ravuri, jolta löytyy kestävyyttä ja vauhtia. Maha on vain silti päässyt kasvamaan vähän liikaa.

- Kahdeksan vuotta on nyt pyöritty ja painittu, treenattu ja jumpattu tämän lihavuuskuntoasian kanssa. Silti ponin kunto on jo mittakaavassa "säälittävä". Kertoo ponin omistaja Jutta Iman.

Jutan mukaan pulskakuntoinen Hertta on yleinen vitsi lihavuutensa vuoksi raviradoilla vaikka liikunta on säännöllistä. "Voi kamala miten lihava poni!", "Onko tämä se lihava poni? Ei olisi uskonut tuosta pullukasta!", kuuluu kisapaikalla toistamiseen, niin varikolla kuin voittajaesittelyssäkin.

- Shetlanninponit ovat usein ylipainoisia. Niitä pidetään monesti seuraponeina muille poneille ja hevosille ja liikunta saattaa jäädä vähälle. Hertan tapaus on mielenkiintoinen, sillä vaikka se saa liikuntaa säännöllisesti ja pärjää radalla, ei maha silti tunnu kapenevan. Kampanjaan haki useita shetlanninponeja. Toivottavasti tulevista ruokintavinkeistä on apua useammalle pienelle pullukalle. Pohtii Pullukoiden ruokinnan suunnitteleva Katri Virtanen.

Hertta on perusterve tamma, joka on varsonut kerran vuonna 2013. Verikokeet on otettu niin kilpirauhasen toimintahäiriön, kuin myös metabolisen oireyhtymän poissulkemiseksi. Arvot ovat viitearvoissa, eikä kaviokuumettakaan ole ollut.

Pulleudestaan huolimatta Hertta ei ole mikä tahansa poni vaan 1. palkinnon kantakirjattu shetlanninponi. Tämän lisäksi Hippos on myöntänyt Hertalle 1. tason suoritusluokkamerkinnän ravikilpailutulosten perusteella.

-  Jännityksellä jäämme odottamaan mitä tuleman pitää. Osallistumme avoimin mielin ja täydellä latauksella tähän yhteistyöhön. Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön, naurahtaa Jutta.

Mahtavaa, että Hertta ja Jutta ovat projektissa täysillä mukana, vaikka Herttahan ei itseään ollenkaan ylipainoisena näekään. Tästä se lähtee!