Toggle Nav
Sis. ALV:n

Suomenhevosen erityispiirteet

Suomenhevonen tunnetaan tehokkaana rehunkäyttäjänä, joka pitää huolen linjoistaan ja varmistaa olevansa paikalla ruoka-aikaan paikalla. Sanonta ”On niin nälkä, että syö vaikka pieniä kiviä” pätee suomenhevosen kanssa joskus liiankin hyvin. Suolistoon päätynyt hiekka ja nopeasti ahmittu tärkkelyspitoinen väkirehuannos rasittavat suolistoa, raskas ja toisinaan etupainoinen rakenne vaatii kestäviä kavioita ja kutiseva kesäihottuma heikentää hevosen hyvinvointia. Suoliston toimintahäiriöt, kavioiden rasitus ja kesäihottuma ovatkin tavallisimpia suomenhevosen vaivoja.

Ruokinnan huolellisella suunnittelulla voidaan kuitenkin tukea hevosen terveyttä ja hyvinvointia ja taata myös kilpahevosille niiden tarvitsema energian ja ravintoaineiden määrä. Nämä tekijät on huomioitu suomenhevoselle suunnitellussa Norra Sankari -rehussa.

Sankari kesäihottuman hoidon tukena

Norra Sankari -täydennysrehu on monipuolinen ja maittava täysrehu, joka sisältää runsaasti kivennäisiä ja vitamiineja, jolloin Sankarin rinnalle tarvitaan vain heinä. Rehun energiasta merkittävä osa tulee hyvistä rasvoista, jolloin tärkkelyksen määrä on saatu pysymään kohtuullisena. Huolellisella raaka-aineiden valinnalla myös valkuaispitoisuus on saatu kattamaan hevosen tarpeet. 

Rehun energia koostuu ihoa ja karvan terveyttä tukevista hyvistä rasvoista. Samalla tärkkelyksen määrä on kohtuullisen matala. Omega 3- ja Omega-6 -rasvahappojen on todettu lieventävän kesäihottuman oireita, parantavan ihon kuntoa ja lisäävän karvan kiiltoa. Sankari sisältää runsaasti myös muita antioksidantteja, kuten sinkkiä, seleeniä ja E-vitamiinia. Antioksidantit parantavan hevosen vastustuskykyä ja voivat siten lieventää ihottuman allergisia reaktioita. Sankarin syöttö on hyvä aloittaa jo aikaisin keväällä, jotta hyvää tekevät raaka-aineet ehtivät alkaa vaikuttaa ennen kesän saapumista.

Melassileikkeen hyvin sulavat kuidut, elävä hiiva ja pellavapuriste tukevat suoliston toimintaa ja terveyttä. Nämä raaka-aineet auttavat paksusuolen bakteerien kasvua ja edistävät siten kuidun sulatusta ja ruoansulatuskanavan tervettä tasapainoa. Kokonaisuutena on laadukas, kotimainen rehu kotimaiselle hevoselle.