Toggle Nav
Sis. ALV:n

Terveisiä tallilta!

Tuotenumero
Terveisiä tallilta!

Terveisiä tallilta!

Kehityspäällikkömme ja hevosten ruokinta-asiantuntija Katri Virtanen kävi tällä viikolla Balladin ja Hertan luona tutustumassa pullukoihin ja niiden nykyiseen ruokintaan. 

Balladi ei ole valtavan lihavassa kunnossa, mutta kuitenkin turhan pyöreä. Koska hevosella on taustalla erilaisia nivelvaivoja, on Balladin kohdalla erityisen tärkeää seurata painoa tarkasti, jotta voidaan välttää jalkojen turha kuormitus.

Hertta-poni vietti aurinkoista talvipäivää tarhakaverinsa Justiinan kanssa. Hertan heinäannokset punnitaan, joten kulunut rehumäärä tiedetään tarkasti, tosin ahne Hertta saattaa syödä ulkoillessaan osan myös Justiinan annoksesta...

Kuten naamasta näkyy, ajatus laihduttamisesta ei lämmittänyt Hertan mieltä, mutta sivuprofiilista voidaaan huomata, jotain tarttis tehdä.

Käynneillä katsottiin kummankin pullukan heinät ja otettiin näytteet heinäanalyysia varten. Samalla mitattiin Pullukoittemme alkupainot, tosin pitkät talvikarvat voivat vaikuttaa mittaustarkkuuteen. Kun heinistä on saatu analyysit, pääsee Katri räätälöimään molemmille omat ruokintasuunnitelmat Norra Menu -laskurin avulla.

Myös sinä voit tehdä maksuttomalla Norra Menu -laskurilla ruokintasuunnitelman omalle hevosellesi tai ponillesi.