Toggle Nav
Sis. ALV:n

Uusi ruokavalio tuo jo tulosta

Tuotenumero
Uusi ruokavalio tuo jo tulosta

Uusi ruokavalio tuo jo tulosta

Balladi on siirtynyt nyt kokonaisuudessaan uuteen ruokavalioon. Totutus tehtiin vähitellen vaihtamalla edelliset väkirehut Norra Sankari -täydennysrehuun ja Norra Pure Protein -valkuaisrehuun pieni määrä kerrallaan – noin 100-150 grammaa päivässä. Varovainen totutus tehtiin, jotta suoliston mikrobeilla ja bakteereilla on aikaa tottua uusiin rehuihin, jolloin vältetään ruokinnan muutoksista aiheutuvat riskit.

Balladin päivittäinen ruokavalio:

  • 8 kg melko kuivaa säilöheinää. Ravintoarvoiltaan heinät olivat melko hyviä.
  • 1,4 kg Norra Sankaria
  • 0,5 kg Norra Pure Proteinia
  • Sekä kivennäis- ja vitamiinitäydennykset.

Sankari ja Pure Protein -rehuilla saatiin turvattua riittävä laadukkaan valkuaisen ja muiden ravintoaineiden määrä ja toisaalta tuotua osa tarvittavasta energiamäärästä Sankarin hyvien rasvahappojen kautta, jolloin tärkkelyksen ja sokerin määrä ruokinnassa pysyi maltillisena.

Tallilta kerrotaan, että Sankari ja Pure Protein maistuvat hyvin Balladille. Rehut häviävät pikaisesti ruokakiposta. Myös usein jaettavat pienet heinä-annokset tuntuvat sopivan Balladillle hyvin. Kokopäiväinen laiduntaminen ei tänä kesänä onnistu, mutta Balladi pääsee kuitenkin päivittäin syömään hieman tuoretta heinää.

Ruokinnan muutokset ovat alkaneet tuottaa toivottua tulosta. Balladi on pysynyt terveenä ja sen mittanauhan lukemat ovat pienentyneet. Kilojen väheneminen näkyy myös ulkoisesti.

Balladi liikkuu päivittäin; ohjelmassa on ollut koulupainotteisia valmennustunteja, maasto- ja vesikävelyjä sekä puomityöskentelyä. Balladin kunto on kasvanut ja se jaksaa työskennellä aiempaa paremmin.

- Muutamissa koulukisoissa on käyty ja Balladi on pärjännyt niissä hienosti. Nyt pidetään pieni kisatauko ja laaditaan valmentajan kanssa ratsastus suunnitelma tasapainon ja voiman kehittämiseksi. Toivottavasti ruokinnan muutokset vaikuttavat positiivisesti myös näissä tavoitteissa, kertoo Minna hevosensa kuulumisista.