Toggle Nav
Sis. ALV:n

Uusi ruokinta sai Tintti-ponin voimaan paremmin

Laura Koskenniemen Tintti-poni on syönyt Norra Pikku Sankari -rehua kahdeksan kuukauden ajan ja tulokset alkavat näkyä. Laura kertoo rehun vaikuttaneen usealla tavalla ravi-ponin kehitykseen. Tintti treenaa ja kilpailee paljon, joten se tarvitsee riittävästi hyviä ravintoaineita pysyäkseen iskukunnossa.

 

1. Rehu maistuu
Tämä on tärkeä asia, sillä jos rehu jää kupin pohjalle, se ei auta ponia lainkaan. Lisäksi syömätön rehu on kaikkein kalleinta rehua. Omenan makuinen Pikku Sankari maittaa niin, että kuppi nuollaan kuulemma putipuhtaaksi. 

2. Palautuminen
Laura kertoo huomanneensa parannusta ponin palautumisessa esimerkiksi ponikuninkuusravien aikaan, jolloin peräkkäin oli monta kilpailupäivää. Tuomisina kotiin oli hyvin palautuvan ponin lisäksi onnistuneet kilpasuoritukset. ”Olen varma, että edellisen ruokinnan avulla ei oltaisi saatu näin hyvää lopputulosta”, kertoo Laura.

3. Karvan laatu

Selkeä ero on havaittu myös karvassa ja erityisesti talvikarvassa. Se ei ole pörröinen tai epäsiisti vaan kiiltävä ja terveen näköinen. Ja ihmekkös tuo, sillä Pikku Sankari -rehun energia koostuu ihoa ja karvan terveyttä tukevista hyvistä rasvoista.

4. Lihakset

Laura kertoo Tintin lihasten kasvaneen uuden rehun myötä. ”Liike on letkeää ja ravi on mennyt eteenpäin”, kertoo Laura. Paljon treenaava ja kilpaileva poni tarvitsee laadukkaan rehun, joka tukee energian ja oikeiden ravintoaineiden saantia ja näin mahdollisuutta lihaksien kasvun.

5. Luonne

Yllätyimme ja ilahduimme viimeisestä Lauran mainitsemasta muutoksesta. Hän kertoo Tintti-ponin luonteen muuttuneen entistä paremmaksi. Poni ottaa aikaisempaa enemmän kontaktia ihmisiin ja motivaatiota treenaamiseen on myös enemmän. Hienoa kuulla!

Paljon tsemppiä treeneihin ja kisoihin Laura Koskenniemelle ja Tintti-Ponille! Tintin kuulumisia pääset seuraamaan @pikkusopolaiset -Instagram-tililtä. 

 

Norra Pikku Sankari on erityisesti poneille, sekä alkuperäisrotuisille harrastehevosille suunniteltu täydennysrehu karkearehun oheen. Se sisältää pellavapuristetta ja kasviöljyn tuomia Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Pellavapuristeen lisäksi Pikku Sankari -rehussa on myös runsaskuituista melassileikettä. Raikas omenan maku edistää sen maittavuutta. Pikku Sankari -rehun valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan kokojyväkauraa, vain kuituisempia kuoriosia leseen ja rehujauhon muodossa. Täydennysrehu täyttää myös ponin ja hevosen vitamiini- ja kivennäistarpeet. 1 dl painaa noin 65 grammaa.