Toggle Nav
Sis. ALV:n
Lataa...

RUOKINTAVINKIT

RUOKINTAVINKIT
  1. Ruokinnalla voidaan auttaa kesäihottumasta kärsivää

    Kesän myötä aurinko hellii ja laitumet kutsuvat. Monille hevosille kesä tietää myös tukalia päiviä kesäihottuman aiheuttaman kutinan, kirvelyn ja hankaamisen takia. Laadukkaaseen ruokintaan panostamalla voidaan parantaa hevosen hyvinvointia.

    Lue lisää...
  2. Sokerit, tärkkelys ja kuidut hevosen ruokinnassa

    Hevosten rehut, sekä heinät että väkirehut,  sisältävät monenlaisia hiilihydraatteja: sokereita, tärkkelystä ja kuituja. Hiilihydraatit ovat hevoselle tärkeitä energianlähteitä ja normaali, terve hevonen sietääkin niitä hyvin. Toisinaan niiden saantia ruokinnassa on kuitenkin syytä rajoittaa.

    Lue lisää...
  3. Balladin ruokapäiväkirja - lisää valkuaista lihasten kasvuun

    Heinä-analyysit ovat saapuneet ja ruokinta-asiantuntijamme Katri Virtanen pääsi suunnittelemaan Balladi-pullukallemme uuden ruokavalion. Anisian Balladin ylipaino ei ole valtavan suuri, mutta kiloja on silti kertynyt varteen liikaa. Balladin kohdalla hyvien harrastuspohjien ja säännöllisen liikunnan lisäksi ruokintaa ja painon muutoksia on kuitenkin seurattava erityisen tarkasti, sillä hevosella on vielä melko nuoresta iästään huolimatta historiassaan erilaisia nivelvaivoja.

    Lue lisää...
  4. Suomenhevosen erityispiirteet

    Suomenhevonen tunnetaan tehokkaana rehunkäyttäjänä, joka pitää huolen linjoistaan ja varmistaa olevansa paikalla ruoka-aikaan paikalla. Sanonta ”On niin nälkä, että syö vaikka pieniä kiviä” pätee suomenhevosen kanssa joskus liiankin hyvin.

    Lue lisää...
  5. Varsovan tamman ruokinta

    Varsomis- ja astutuskauden ollessa käsillä on hyvä pysähtyä miettimään varsovien tammojen ruokintaa. Varsomisen jälkeen tamman tuottama maitomäärä kasvaa nopeasti ja voi olla jopa 20 kiloa päivässä, joten ruokinnan sisältöön on syytä kiinnittää huomiota.

    Lue lisää...
  6. Hertta treenaa

    Hertta-ponia on valmisteltu kilpaponiksi viimeiset kahdeksan vuotta. Kun Jutta osti ponin se oli 3-vuotias ja osasi vain ajo-opetuksen alkeet. Niidenkin opettelusta oli jo vierähtänyt aikaa, joten liikkeelle lähdettiin puhtaalta pöydältä. Jutan mukaan hän on saanut pilata ponin mieleisekseen.

    Lue lisää...
  7. Terveisiä tallilta!

    Kehityspäällikkömme ja hevosten ruokinta-asiantuntija Katri Virtanen kävi tällä viikolla Balladin ja Hertan luona tutustumassa pullukoihin ja niiden nykyiseen ruokintaan.

    Lue lisää...
  8. Ylä- ja alamäkiä, hoikkaa ja pulleaa

    Kun Minna Heikkinen tapasi Balladin ensimmäisen kerran kesällä joitakin vuosia sitten, oli se rakkautta ensi silmäyksellä. Siitä alkoi yhteinen matka, jota on kestänyt pian kuusi vuotta. Balladi eli koko nimeltään Anisian Balladi on nyt kymmenen vuotiaaksi kääntynyt suomenhevostamma. 

    Lue lisää...
  9. Minäkö muka pullukka?

    Poni, onko sinusta tullut pullukka? -kampanjan ponit on nyt valittu! Ensiesittelyssä toinen kahdesta ihanasta pullukastamme.

    Lue lisää...
  10. Poni, onko sinusta tullut pullukka?

    Ylipaino ja siitä aiheutuvat muut sairaudet ovat yhä useamman hevosen ongelma. Ylipaino altistaa muun muassa kaviokuumeelle ja muille aineenvaihduntasairauksille ja rasittaa niveliä ja jänteitä.

    Lue lisää...